Ciastko czekoladowe

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

Ciastko czekoladowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 g ciemnej czekolady

250 g masła

6 jajek

400 g cukru

200 g mąki tortowej

łyżka ekstraktu waniliowego

60 ml mocnej kawy

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wyłóż formę do pieczenia papierem. Rozpuść w misce czekoladę i masło nad garnkiem gotującej się wody. Następnie odstaw, żeby wystygły. Ubij jajka z cukrem na kremową masę. Dodaj czekoladowo maślaną miksturę oraz mąkę. Wymieszaj wszystko delikatnie, ale dokładnie. Wlej ekstrakt waniliowy i kawę. Przełóż ciasto do formy i piecz przez 20-30 minut. Środek powinien pozostać miękki.

powrót

Podobne przepisy

Cukiniowe muffinki
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Muffinki
Babeczki czekoladowo - wiśniowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Placek trzech króli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Paliery serowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta czekoladowa na czekoladowym cieście
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Gorzka czekolada (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Morelowa tarta linzer
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Morele (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.