Anna Olson

Ciastka z toffee i czekoladą


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciastka z toffee i czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 batoników toffee (ok. 350 g)

1 ¼ szklanki mąki

¼ szklanki cukru

½ łyżeczki soli

120g + 50g + 40g masła (w sumie 210 g)

2 łyżki syropu kukurydzianego

2 łyżki wody

1 ½ szklanki czekoladowych guziczków lub gorzkiej czekolady posiekanej na kawałki

 

 

Przygotowanie:


Umieścić batoniki toffee w zamrażarce na godzinę przed przyrządzaniem ciastek.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Wysmarować masłem i wyłożyć papierem kwadratową foremkę o boku 23 cm.

powrót

Podobne przepisy

Szybki tort z gruszkami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasteczka owsiane z kawą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Eklerki
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto kokosowo - jeżynowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Napoleonki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.