Janella  Purcell

Ciastka z nasionami akacji australijskiej


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciastka z nasionami akacji australijskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g tłuszczu omega

¼ filiżanki miodu

syropu klonowego albo z agawy

100 g płatków owsianych

łyżka nasion akacji australijskiej

100 g posiekanych orzechów makadamii

szczypta soli morskiej

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Tłuszcz z miodem podgrzać w małym rondelku. Wsypać płatki do miski. Dodać nasiona akacji, orzechy i sól. Wlać mieszankę miodową. Wymieszać. Formować niewielkie kulki. Układać na natłuszczonej blasze. Każdą kulkę spłaszczyć widelcem. Piec przez 15 minut. Ostudzić.

powrót

Podobne przepisy

Różane pączki ze słodkim jogurtem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta cytrynowo-malinowa
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maliny (odc.21)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Klasyczny sernik
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biały ser (odc.26)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciasteczka z nadzieniem figowym
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Bezowy tort migdałowy z brzoskwiniami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort ptysiowy Paris–Brest
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.