Janella  Purcell

Ciastka z nasionami akacji australijskiej


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciastka z nasionami akacji australijskiej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

150 g tłuszczu omega

¼ filiżanki miodu

syropu klonowego albo z agawy

100 g płatków owsianych

łyżka nasion akacji australijskiej

100 g posiekanych orzechów makadamii

szczypta soli morskiej

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Tłuszcz z miodem podgrzać w małym rondelku. Wsypać płatki do miski. Dodać nasiona akacji, orzechy i sól. Wlać mieszankę miodową. Wymieszać. Formować niewielkie kulki. Układać na natłuszczonej blasze. Każdą kulkę spłaszczyć widelcem. Piec przez 15 minut. Ostudzić.

powrót

Podobne przepisy

Sernik sezamowy na kruchym spodzie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Makaroniki anyżowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Przyprawy korzenne (odc. 29)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Eklerki
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Pavlova
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Ciasteczka z parmezanem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.