Janella  Purcell

Ciasteczka z rodzynkami


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka z rodzynkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łyżeczka masła

100 g miałkiego cukru

100 ml wody

50 g rodzynek sułtańskich

1 torebka herbaty chai

225 g masła

85 g mąki pełnoziarnistej

85 g mielonych migdałów

275 g cukru pudru

6 białek (55 g)

 

 

Przygotowanie:


Zagotować wodę z cukrem, herbatą i rodzynkami. Odstawić. Stopić masło. Białka roztrzepać widelcem. Dodać mąkę i mielone migdały. Wymieszać. Dolać masło. Rozmieszać. Schłodzić ciasto w lodówce. Napełnić foremki. Na wierzchu ułożyć odsączone rodzynki. Piec 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto na słono z nadzieniem z cukinii i ziemniaków
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Babeczki bananowo-orzechowe
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Rolada biszkoptowa z jeżynami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Semla
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Tort ptysiowy Paris–Brest
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.