Agnieszka Kręglicka

Ciasteczka z pomidorem i musztardą


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ciasteczka z pomidorem i musztardą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego z masłem

nieduże pomidory

musztarda z gorczycą

oregano

 

Dodatki:

ser kozi

oliwki bez pestek

anchois

salami

 

Przygotowanie:

Z rozmrożonego ciasta wyciąć nieduże kółka i ułożyć na pergaminie, na blasze do pieczenia. Nakłuć ciasteczka widelcem, by równo rosły. Upiec w temperaturze 200°C, aż będą jasno złote, około 10 minut. Pomidory zanurzyć we wrzątku, sparzyć i obrać ze skórki. Ostudzone spody posmarować musztardą i na każdym położyć plaster pomidora bez skórki. Posypać oregano, ozdobić wybranym dodatkiem. Zapiec ponownie w temp 180°C, krótko. Podawać na przekąskę.

powrót

Podobne przepisy

Strudel jabłkowy
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Pavlova
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Sernik matcha
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Karmelowe brownie
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Brownie
Szarlotka z gruszek w doniczce
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.