Agnieszka Kręglicka

Ciasteczka z pomidorem i musztardą


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Ciasteczka z pomidorem i musztardą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego z masłem

nieduże pomidory

musztarda z gorczycą

oregano

 

Dodatki:

ser kozi

oliwki bez pestek

anchois

salami

 

Przygotowanie:

Z rozmrożonego ciasta wyciąć nieduże kółka i ułożyć na pergaminie, na blasze do pieczenia. Nakłuć ciasteczka widelcem, by równo rosły. Upiec w temperaturze 200°C, aż będą jasno złote, około 10 minut. Pomidory zanurzyć we wrzątku, sparzyć i obrać ze skórki. Ostudzone spody posmarować musztardą i na każdym położyć plaster pomidora bez skórki. Posypać oregano, ozdobić wybranym dodatkiem. Zapiec ponownie w temp 180°C, krótko. Podawać na przekąskę.

powrót

Podobne przepisy

Domowe jagodzianki
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciasto cztery czwarte
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Croquembouche
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort z kremem herbacianym
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Szpinakowe koło
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.