Anna Olson

Ciasteczka z nadzieniem figowym


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka z nadzieniem figowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki liści świeżej mięty

¼ szklanki cukru

2 łyżki miodu

2 łyżki zielonej herbaty

1,5 litra wrzącej wody

gałązki mięty do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Masło pokroić w kostkę i schłodzić. Zmieszać w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dodać masło i posiekać, aż powstaną grudki. Dodać jajko i żółtko i wymieszać aż składniki się połączą, wyłożyć na blat i zagnieść ciasto. Uformować ciasto w krążek, owinąć folią i odłożyć do lodówki na 30 min.

powrót

Podobne przepisy

Brownies – superczekoladowe ciasto
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Szarlotka z gruszek w doniczce
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Mus cytrynowy Á la tort
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.24)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Marcepanki
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Szpinakowe koło
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta jabłkowa
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.