Anna Olson

Ciasteczka z nadzieniem figowym


Przepis z programu Na słodko 3 (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka z nadzieniem figowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki liści świeżej mięty

¼ szklanki cukru

2 łyżki miodu

2 łyżki zielonej herbaty

1,5 litra wrzącej wody

gałązki mięty do dekoracji

 

 

Przygotowanie:


Masło pokroić w kostkę i schłodzić. Zmieszać w misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i sól. Dodać masło i posiekać, aż powstaną grudki. Dodać jajko i żółtko i wymieszać aż składniki się połączą, wyłożyć na blat i zagnieść ciasto. Uformować ciasto w krążek, owinąć folią i odłożyć do lodówki na 30 min.

powrót

Podobne przepisy

Orzechowiec
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy na Boże Narodzenie
Lepkie ciastka imbirowe
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasteczka maślane cytrynowo-waniliowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Babeczki z polewą z białej czekolady
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bezy z brzoskwiniami w syropie i lodami
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.