Ciasteczka z chili, figami i kakao

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Ciasteczka z chili, figami i kakao
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka suszonych fig moczonych przez kilka godzin w soku z pomarańczy

1 filiżanka surowego kakao

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego albo nasiona z 1 laski wanilii

pół filiżanki surowego kakao do obtoczenia

Przygotowanie:

Figi odcedzić (płyn zachować). Rozdrobnić w blenderze na gładką masę razem z kakao, pieprzem i wanilią. Uformować niewielkie kulki, obtaczać w kakao. Przed podaniem schłodzić.

powrót

Podobne przepisy

Sernik czekoladowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Ciasto na słono z nadzieniem z cukinii i ziemniaków
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tarta jabłeczna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lilijki miodowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto wiśniowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.