Ciabatta razowa

Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna

Ciabatta razowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ok. 150g (4 plasterki) wędzonego indyka

½ czerwonej papryki bez skóry

½ żółtej papryki bez skóry

2 łyżeczki czerwonego pesto z suszonych pomidorów

½ ciabatty razowej

50ml jogurtu naturalnego

50g rukoli

1 łyżka stołowa oliwy z oliwek

sól

pieprz

curry do smaku

 

Przygotowanie:

Ciabattę pokroić na pół i usmażyć na suchej patelni grillowej aż powstanie grzanka. Następnie posmarować ją czerwonym pesto. Na tej samej patelni usmażyć papryki oraz indyka. Z jogurtu i curry zrobić sos, doprawić solą i wymieszać z rukolą. Na grzance układać na przemian papryki i indyka, wyłożyć rukolę z sosem jogurtowym i posypać kiełkami. Przykryć drugą grzanką.

powrót

Podobne przepisy

Ciastka z borowikami i kremem szalotkowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Spatzle
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Puszysty omlet z serem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bliny z kawiorem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska

skomentuj przepis

Mola123

postów: 1

08.12.2013 18:06

CYTUJ

super

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.