Chutney z wiśni i pinot noir

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Chutney z wiśni i pinot noir
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

240 g suszonych wiśni

480 ml pinot noir

100 g brązowego cukru

1 obrana i drobno posiekana czerwona cebula

2 łyżki tartego, świeżego imbiru

szczypta soli

120 ml octu z czerwonego wina

Przygotowanie:

Wrzuć wszystkie składniki do rondelka i doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Gotuj, aby odparować płyn i pogłębić aromat składników. Gdy większość płynu odparuje, a chutney zgęstnieje, jest gotowe. Przechowuj w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

Czosnek marynowany w oliwie
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kiszone cytryny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Powidła morelowe
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Pomarańcze w syropie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.