Si King

Chutney z rabarbaru


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Chutney z rabarbaru
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g rabarbaru

900 g cebuli

300 ml octu słodowego

900 g brązowego cukru

po łyżeczce soli

pieprzu

mielonego ziela angielskiego i mielonych goździków

 

 

Przygotowanie:


Pokroić rabarbar na małe kawałki, posiekać cebulę i obgotować w occie przez 20 minut. Dodać pozostałe składniki i gotować przez kolejne pół godziny, aż chutney zgęstnieje. Gorący przełożyć do słoików. Uwaga! Chutney należy przyrządzić co najmniej 2-3 tygodnie przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Marmolada pomarańczowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Skórki kandyzowane
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszki w syropie waniliowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Marmolada z pomarańczy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Ćwikła pana Reja
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ogórki marynowane na słodko w curry
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.