Chutney z mango

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Chutney z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/4 szklanki octu palmowego

1/4 szklanki łyżki cukru

1 łyżeczka płatków chilli

6 goździków

6 ziaren pieprzu

1 łyżeczka uprażonego kminku

2 zielone (niedojrzałe) mango pokrojone w kostkę

5 cm kawałek imbiru pokrojony w plastry

Przygotowanie:

W rondlu gotować ocet z przyprawami i cukrem przez ok. 10 minut dodać owoce. Gotować aż większość płynu odparuje, a mango się rozgotuje. W trakcie gotowania można dolewać odrobinę wody gdy płynu będzie zbyt mało, a owoce pozostaną zbyt twarde.

powrót

Podobne przepisy

Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Curry rybne z Kerali
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.