Chutney z mango

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Chutney z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/4 szklanki octu palmowego

1/4 szklanki łyżki cukru

1 łyżeczka płatków chilli

6 goździków

6 ziaren pieprzu

1 łyżeczka uprażonego kminku

2 zielone (niedojrzałe) mango pokrojone w kostkę

5 cm kawałek imbiru pokrojony w plastry

Przygotowanie:

W rondlu gotować ocet z przyprawami i cukrem przez ok. 10 minut dodać owoce. Gotować aż większość płynu odparuje, a mango się rozgotuje. W trakcie gotowania można dolewać odrobinę wody gdy płynu będzie zbyt mało, a owoce pozostaną zbyt twarde.

powrót

Podobne przepisy

Kokosowy chutney
Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Bagna cauda - gorący sos z czosnkiem i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.03) prowansalski sos z anchois
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.