Chutney z mango

Chutney z mango
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do miseczki wrzuć imbir, czosnek, chilli i gorczycę. Dolej 2 łyżki stołowe octu, wymieszaj.
Resztę octu i miodu wlej do dużego rondla. Mieszaj na małym ogniu, aż się połączą. Nie doprowadzaj do wrzenia. Dorzuć mango i mieszkankę przypraw. Dodaj chilli i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień, gotuj przez około godzinę, od czasu do czasu mieszając, aż masa będzie tak gęsta, że pokryje wierzch łyżki. W tym czasie wysterylizuj słoiki i zakrętki. Przełóż gotowe chutney do słoików, zakręć. Nieotwarte chutney można przechowywać przez rok. Po otwarciu trzymaj w lodówce. Przez miesiąc nadaje się do jedzenia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA