Chutney z kolendry

Chutney z kolendry
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • spory pęk świeżej kolendry
  • 2-3 łyżki prażonych orzechów ziemnych
  • 1 cm korzenia imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • konserwowa papryka jalapeno
  • sól
  • cukier
  • sok z limonki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Korzeń imbiru i czosnek posiekać. Do malaksera wrzucić kolendrę, dodać sok z cytryny, jalapeno, imbir i czosnek, zmiksować na gładko. Dodać orzeszki i zmiksować aż będą grubo pokruszone, ale widoczne w fakturze. Doprawić do smaku. Najlepiej przygotowywać na świeżo, tuż przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA