Agnieszka Kręglicka

Chutney z kolendry


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Chutney z kolendry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

spory pęk świeżej kolendry

2-3 łyżki prażonych orzechów ziemnych

1 cm korzenia imbiru

2 ząbki czosnku

konserwowa papryka jalapeno

sól

cukier

sok z limonki

 

Przygotowanie:

Korzeń imbiru i czosnek posiekać. Do malaksera wrzucić kolendrę, dodać sok z cytryny, jalapeno, imbir i czosnek, zmiksować na gładko. Dodać orzeszki i zmiksować aż będą grubo pokruszone, ale widoczne w fakturze. Doprawić do smaku. Najlepiej przygotowywać na świeżo, tuż przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Miseczki z grzybami, tofu i pesto
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Papri Chaat – kremowe, chrupiące krążki z ciasta w jogurcie
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Japońskie kulki jaglane z komosą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.