Chutney z kokosa i kolendry

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Chutney z kokosa i kolendry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g świeżego startego kokosa lub wiórków kokosowych

2 zielone chilli

pęczek kolendry

0,5 pęczka mięty

sok z limonki

sól do smaku

2 łyżki mleka kokosowego

2 łyżki oleju arachidowego

1 łyżeczka nasion czarnuszki

1 mała cebula

Przygotowanie:

Kokosa, chilli, sok z limonki, kolendrę, mleko kokosowe i miętę wrzucić do malaksera i zmiksować. Nasiona czarnuszki uprażyć i połączyć z pastą.

powrót

Podobne przepisy

Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.