Chutney z gruszki i wędzonej śliwki z dodatkiem trawy cytrynowej

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie

Chutney z gruszki i wędzonej śliwki z dodatkiem trawy cytrynowej
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 gruszki

⅓ wędzonej śliwki

1 cebula szalotka

3 ząbki czosnku

90 ml octu jabłkowego

trawa cytrynowa

100 ml wody

90 g cukru

Przygotowanie:

Z wody i cukru robimy karmel, dodajemy pokrojone w kosteczkę: gruszki, śliwkę, szalotkę, czosnek.
Polewamy octem, a następnie powoli dusimy, aż zgęstnieje.
Na koniec dodajemy posiekaną trawę cytrynową. Przekładamy do słoiczka i pasteryzujemy.

powrót

Podobne przepisy

Quesadilla z serem pleśniowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Mielonka ze słoika
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.