Chutney z czerwonej cebuli z miodem i czerwonym winem

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie

Chutney z czerwonej cebuli z miodem i czerwonym winem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 duże czerwone cebule

2 łyżki octu balsamicznego

3 łyżki czerwonego wina

1 łyżka miodu

tymianek suszony (pół płaskiej łyżeczki)

1 łyżka oleju rzepakowego

2 łyżki cukru

szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w piórka, cukier skarmelizować na patelni, dodać olej oraz cebulę, zamieszać i smażyć na małym ogniu. Gdy zmięknie dodać ocet, wino, miód i sól.
Zredukować do pożądanej konsystencji. Doprawić pieprzem.
Przełożyć do słoiczka i zapasteryzować.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.