Jola Słoma

Chutney śliwkowy


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Chutney śliwkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1/2 kg śliwek np. węgierek

10 dag cukru trzcinowego

1/2 łyżeczki kwiatów lawendy

1 łyżeczka kolendry

5 ziaren ziela angielskiego

1 łyżeczka curry

2 łyżki oleju

1/2 łyżeczki soli

 

 

Przygotowanie:


Kolendrę i ziele angielskie wrzucamy na rozgrzany olej, po chwili dorzucamy pokrojone śliwki, cukier i curry. Smażymy cały czas mieszając, aż śliwki puszczą sok. Dodajemy lawendę i solimy. Dusimy, aż śliwki się rozpadną.

powrót

Podobne przepisy

Pesto pietruszkowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pasta z cieciorki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Dip guacamole
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Dip tuńczykowo - miętowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.