Jacques Pépin

Chrupiący bekon na słodko


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

Chrupiący bekon na słodko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Przygotowanie

Cztery plastry bekonu ułożyć na pofałdowanej blasze przeznaczonej do kuchenek mikrofalowych. Posmarować 2 łyżkami syropu klonowego. Odwrócić i drugą stroną posmarować również 2 łyżkami syropu. Przykryć luźno papierowym ręcznikiem. Wstawić na 4 minuty do kuchenki mikrofalowej nastawionej na najmocniejsze grzanie. Sprawdzić, podpiekać przez dalsze 30 sekund i jeszcze raz sprawdzić. Podpiekać, kontrolując co 30 sekund, aż bekon będzie chrupiący (w sumie około 6 minut).



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Grzanki z kremem serowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapki z pieczarkami i szynką
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.