Jacques Pépin

Chrupiący bekon na słodko


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

Chrupiący bekon na słodko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Przygotowanie

Cztery plastry bekonu ułożyć na pofałdowanej blasze przeznaczonej do kuchenek mikrofalowych. Posmarować 2 łyżkami syropu klonowego. Odwrócić i drugą stroną posmarować również 2 łyżkami syropu. Przykryć luźno papierowym ręcznikiem. Wstawić na 4 minuty do kuchenki mikrofalowej nastawionej na najmocniejsze grzanie. Sprawdzić, podpiekać przez dalsze 30 sekund i jeszcze raz sprawdzić. Podpiekać, kontrolując co 30 sekund, aż bekon będzie chrupiący (w sumie około 6 minut).



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Wiatraczki z ciasta francuskiego
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Paluszki jarzynowe z dipem jogurtowo-ziołowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
Sandwich
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Grzyby smażone w cieście
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.