Chrupiące ziemniaki

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Chrupiące ziemniaki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

6-8 ziemniaków „Yukon Gold” ze skórką, umytych i pokrojonych w kostkę

½ łyżeczki wędzonej soli

1 łyżeczka wędzonej papryki

2 szczypty płatków chili

1 ząbek czosnku, zmiażdżony

1 pęczek szczypiorku, drobno posiekany

1 pęczek natki, posiekany

nieco oliwy

olej rzepakowy do smażenia



Przygotowanie

Rozgrzewamy olej we frytkownicy do 120°C. Obsmażamy ziemniaki 2 minuty. Odstawiamy, żeby odpoczywały 5 minut. Podnosimy temperaturę oleju do 180°C i smażymy ziemniaki powtórnie przez 2 minuty, aż się zrumienią. Przekładamy je na tacę wyłożoną ręcznikami papierowymi, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do naczynia, dodajemy przyprawy, zioła i oliwę. Podajemy z żeberkami jagnięcymi (poszukaj mojego przepisu).

powrót

Podobne przepisy

Kanapka z kaczką i camambertem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Wrap z pstrągiem i sosem tatarskim
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Panierowane tempeh z frytkami ze słodkich ziemniaków i dressingiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska
Masa makowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
Idealne szparagi
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.