Delia  Smith

Chrupiące ziemniaki w mundurkach


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Chrupiące ziemniaki w mundurkach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dwa duże ziemniaki

oliwa z oliwek

sól kamienna

 

 

Przygotowanie:


Dwa duże ziemniaki, po około ćwierć kilo każdy, starannie myjemy i suszymy. Nacieramy skórkę oliwą i posypujemy z obu stron solą kamienną. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza, kładziemy ziemniaki bezpośrednio na kratce i pieczemy około dwóch godzin. Ziemniaki podajemy z sosem z kwaśnej śmietany i szczypiorku.

powrót

Podobne przepisy

Naturalne zielone smoothies
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
Racuchy ze śliwkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.