Delia  Smith

Chrupiące ziemniaki w mundurkach


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Chrupiące ziemniaki w mundurkach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dwa duże ziemniaki

oliwa z oliwek

sól kamienna

 

 

Przygotowanie:


Dwa duże ziemniaki, po około ćwierć kilo każdy, starannie myjemy i suszymy. Nacieramy skórkę oliwą i posypujemy z obu stron solą kamienną. Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni Celsjusza, kładziemy ziemniaki bezpośrednio na kratce i pieczemy około dwóch godzin. Ziemniaki podajemy z sosem z kwaśnej śmietany i szczypiorku.

powrót

Podobne przepisy

Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Rillette z łososia
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.