Tomasz Jakubiak

Chrupiące tacos z warzywną fajitą


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Chrupiące tacos z warzywną fajitą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Fajita:

cebula czerwona

papryka zielona

papryka czerwona

papryka żółta

papryczka jalapeno

ząbek czosnku

garść ugotowanej fasoli pinto

garść ugotowanej fasoli czarnej

przyprawa meksykańska

10 dkg sera żółtego

2 łyżki oliwy

muszelki taco

Salsa:

pomidor zielony

pomidor czerwony

pomidor czarny

papryczka chilli

limonka

łyżka oliwy

garść rukwi wodnej

garść świeżej kolendry

szczypta soli

Przygotowanie:

Cebulę i papryki pokrój w paski i wrzuć na patelnię.
Dodaj posiekany czosnek i fasolę czarną i pinto. Przypraw solą i przyprawą meksykańską. Do taco nałóż starty ser, a następnie warzywa.
Przygotuj salsę. Pomidory pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski, dodaj posiekaną papryczkę chilli. Dolej sok z limonki, oliwę. Dodaj posiekaną rukiew i kolendrę. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Obazda
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Owocowe przystawki
Anna Olson
Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.