Tomasz Jakubiak

Chrupiące tacos z warzywną fajitą


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

odsłon: 401

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Fajita:

cebula czerwona

papryka zielona

papryka czerwona

papryka żółta

papryczka jalapeno

ząbek czosnku

garść ugotowanej fasoli pinto

garść ugotowanej fasoli czarnej

przyprawa meksykańska

10 dkg sera żółtego

2 łyżki oliwy

muszelki taco

Salsa:

pomidor zielony

pomidor czerwony

pomidor czarny

papryczka chilli

limonka

łyżka oliwy

garść rukwi wodnej

garść świeżej kolendry

szczypta soli

Przygotowanie:

Cebulę i papryki pokrój w paski i wrzuć na patelnię.
Dodaj posiekany czosnek i fasolę czarną i pinto. Przypraw solą i przyprawą meksykańską. Do taco nałóż starty ser, a następnie warzywa.
Przygotuj salsę. Pomidory pokrój w drobną kostkę i wrzuć do miski, dodaj posiekaną papryczkę chilli. Dolej sok z limonki, oliwę. Dodaj posiekaną rukiew i kolendrę. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Krokiety z pieczarkami, boczkiem i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fantazyjny camembert
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Chrupiące grzanki z pomidorami i wędzoną makrelą
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.