Chrupiące steki z miecznika

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Chrupiące steki z miecznika
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

cebula

świeży imbir

kurkuma

chilli

ocet

miecznik lub inna ryba (filety)



Przygotowanie:

Zmiksować cebulę i imbir na puree. Dodać kurkumę i chilli, wlać ocet i dokładnie wymieszać. W powstałej mieszance obtoczyć kawałki ryby i usmażyć je na patelni z obu stron.





© Keith Floyd

powrót

Podobne przepisy

Sardynki nadziewane z kuskusem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa rybna z kalmarami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.