Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

24 suszone śliwki bez pestek

24 uprażone migdały

12 cienkich plasterków boczku

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 230°. Nadziać śliwki migdałami. Przeciąć paski boczku na pół i owijać śliwki. Ułożyć na blasze i zapiekać przez ok. 10 min (raz obrócić), aż boczek będzie chrupki. Podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Omlet z szynką i serem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jajka po wiedeńsku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kaszanka z przegrzebkami
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.