Roger Mooking

Chrupiąca cebula


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Chrupiąca cebula
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0






Chrupiąca cebula z przyprawą pięć smaków:

2 słodkie cebule, obrane i pokrojone w cienkie plastry

olej roślinny do smażenia

¼ - ½ szklanki mąki kukurydzianej

przyprawa „Pięć smaków”

sól



Chrupiąca cebula z przyprawą pięć smaków:

Zanurz cebulę na 10 minut w zimnej wodzie. W dużym garnku rozgrzej olej do temperatury 180°C.

Na tacce ułóż papierowe ręczniki. Odcedź cebulę i osusz ręcznikiem. Zanurz cebulę w mące kukurydzianej i smaż partiami. Zamieszaj, żeby plastry cebuli nie sklejały się. Wyjmij cebule, ułóż na tacy. Cebula będzie jeszcze brązowieć. Dopraw solą i przyprawą pięć smaków.



Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".





























powrót

Podobne przepisy

Minifrittata
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Banany w cieście
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kremowy ryż kokosowy
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.