Chowder z wędzonym łupaczem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Chowder z wędzonym łupaczem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g wędzonego dorsza albo łupacza

liść laurowy

łyżka oliwy

łyżka tłuszczu Omega

drobno posiekana cebula

drobno posiekany por

2 pokrojone łodygi selera

ziarna z jednej kolby kukurydzy

3 pokrojone ziemniaki

2 posiekane ząbki czosnku

2 łyżeczki świeżego albo pół łyżeczki suszonego tymianku

filiżanka mleka sojowego

filiżanka bulionu rybnego

500 ml wody

sól morska

pół filiżanki natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Rybę włożyć do głęb

powrót

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa grochowa „Kuroniówka”
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.