Chowder z wędzonym łupaczem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Chowder z wędzonym łupaczem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

350 g wędzonego dorsza albo łupacza

liść laurowy

łyżka oliwy

łyżka tłuszczu Omega

drobno posiekana cebula

drobno posiekany por

2 pokrojone łodygi selera

ziarna z jednej kolby kukurydzy

3 pokrojone ziemniaki

2 posiekane ząbki czosnku

2 łyżeczki świeżego albo pół łyżeczki suszonego tymianku

filiżanka mleka sojowego

filiżanka bulionu rybnego

500 ml wody

sól morska

pół filiżanki natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Rybę włożyć do głęb

powrót

Podobne przepisy

Zupa z cukinii i sera brie
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ziemniaczana z topinamburem i chipsami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Fińska grochówka
Dave  Myers
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
Zupa cebulowa
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.