Agnieszka Kręglicka

Chowder z sercówkami


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Chowder z sercówkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g sercówek (rodzaj małży)

1 dorada

200 g łososia

150 g wędzonego boczku

1 cebula

2 ząbki czosnku

2 łodygi selera

listek laurowy

tymianek

0,5 kg ziemniaków

1,5 l wywaru rybnego

śmietana

nać pietruszki

grzanki

 

Przygotowanie:

Sercówki oraz ryby ugotować w małej ilości wody, odcedzić, oczyścić ryby i małże. Na patelni przesmażyć pokrojony w kostkę boczek, odcedzić nadmiar tłuszczu, dodać pokrojoną cebulę, czosnek,
seler, tymianek i listek laurowy. Wszystko przesmażyć ok. 10 min. Dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i zalać wywarem z ryb i sercówek. Gotować do miękkości ziemniaków, dodać sercówki i kawałki ryb. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę, pieprz do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki. Podawać z grzankami.

powrót

Podobne przepisy

Zupa cytrynowa z domowymi kiełbaskami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa grochowa na wędzonych żeberkach
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rosół z kneidlach
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Ekspresowa zupa orientalna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna
Przepis z programu Jakubiak w sezonie: Wigilia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.