Chowder z małżami

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Chowder z małżami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 puszki małż w kawałkach

odsączonych i opłukanych

2 puszki chowdera kukurydzianego

pół posiekanej cebuli

2 marchewki drobno pokrojone

3 łodygi selera

pokrojone

¼ filiżanki oleju roślinnego

1 filiżanka popcornu o smaku sera

 

 

Przygotowanie:


Odcedź z chowdera kukurydzianego bulion i warzywa. Warzywa wyrzuć, a bulion z kawałkami kurczaka zostaw. Podduś pokrojone warzywa na oleju roślinnym do miękkości. Wstaw na ogień bulion z kurczakiem, dołóż małże, podduszone warzywa i gotuj wszystko na niewielkim ogniu przez ok. 10 minut. Udekoruj serowym popcornem.

powrót

Podobne przepisy

Krem z pora z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zupa krem z pietruszki z kotlecikami z kurczaka
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania dietetyczne
Zupa pomidorowa
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Wiosenna zupa szczawiowo – ogórkowa
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz ukraiński
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.