Ainsley Harriot

Chowder z chorizo


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.10)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Chowder z chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg miękkiego chorizo

najlepiej gatunku rosario

kilka ząbków czosnku

duża cebula

por

kilka dużych ziemniaków

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

1 litr bulionu z kostki warzywnej

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


W garnku na oliwie poddusić na złoto pokrojony czosnek i cebulę, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i pora, pokrojonego na kawałki. Wsypać pieprz kajeński i dolać bulion. Gotować na małym ogniu przez około 20 minut, dodać chorizo pokrojone na dość grube kawałki. Gotować kolejne 5-7 minut, posypać posiekaną natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Szybka zupa gulaszowa z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa rybna z chińskim selerem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa śliwkowa z piernikiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Węgierska zupa rybna
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia węgierska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.