Agnieszka Kręglicka

Chorizo w czerwonym winie


Przepis z programu Para w kuchni (odc.9)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Chorizo w czerwonym winie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200g cienkich kiełbasek chorizo

2-3 cebule pokrojone w kostkę

1 gałązka rozmarynu

1 listek laurowy

5 łyżek oliwy

czerwone wino

 

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę. Chorizo pokroić w grube plasterki
(ok. 2,5 cm dł.). Dodać do cebuli, chwilę smażyć razem. Zalać czerwonym winem tak, by przykryło kiełbasę, dodać listek i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać rozmaryn. Tłuszcz wytopiony po smażeniu można po zastygnięciu zebrać z wierzchu i używać do smażenia innych dań. Znakomicie się do tego nadaje.

powrót

Podobne przepisy

Eskalopki cielęce z borowikami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotlety po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mielone mięso zapiekane w cieście
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Medfuna
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.