Janella  Purcell

Chłopska zupa


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Chłopska zupa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

biała część pora

2 ząbki czosnku

1 marchewka

2 łodygi selera

1 cukinia

½ filiżanki jęczmienia

łyżeczka tymianku

liść laurowy

łyżeczka suszonego oregano

litr bulionu rybnego

½ filiżanki makaronu z brązowego ryżu

sól i pieprz

filiżanka natki włoskiej pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Por podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek. Smażyć przez 30 sekund. Dodać warzywa. Wymieszać. Dołożyć jęczmień i zioła. Wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut. Na koniec dodać makaron i ugotować go al dente. Przybrać natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Węgierska zupa rybna
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
Zalewajka na żurku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z wieprzowiną i puhą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik pikantny
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa meksykańska z nachosami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Harira wegetariańska
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.