Janella  Purcell

Chłopska zupa


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Chłopska zupa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

biała część pora

2 ząbki czosnku

1 marchewka

2 łodygi selera

1 cukinia

½ filiżanki jęczmienia

łyżeczka tymianku

liść laurowy

łyżeczka suszonego oregano

litr bulionu rybnego

½ filiżanki makaronu z brązowego ryżu

sól i pieprz

filiżanka natki włoskiej pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Por podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek. Smażyć przez 30 sekund. Dodać warzywa. Wymieszać. Dołożyć jęczmień i zioła. Wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut. Na koniec dodać makaron i ugotować go al dente. Przybrać natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa pho z pulpecikami z karpia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Żur z białą kiełbasą i jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z prażonej mąki z ptysiami serowymi
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z selera naciowego z serem camembert
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
(odc.09)zupa pieczarkowa z migdałami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Wiosenna zupa z makaronem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.