Chłopska zupa

Chłopska zupa
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • biała część pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łodygi selera
  • 1 cukinia
  • ½ filiżanki jęczmienia
  • łyżeczka tymianku
  • liść laurowy
  • łyżeczka suszonego oregano
  • litr bulionu rybnego
  • ½ filiżanki makaronu z brązowego ryżu
  • sól i pieprz
  • filiżanka natki włoskiej pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Por podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek. Smażyć przez 30 sekund. Dodać warzywa. Wymieszać. Dołożyć jęczmień i zioła. Wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut. Na koniec dodać makaron i ugotować go al dente. Przybrać natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA