Janella  Purcell

Chłopska zupa


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Chłopska zupa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

biała część pora

2 ząbki czosnku

1 marchewka

2 łodygi selera

1 cukinia

½ filiżanki jęczmienia

łyżeczka tymianku

liść laurowy

łyżeczka suszonego oregano

litr bulionu rybnego

½ filiżanki makaronu z brązowego ryżu

sól i pieprz

filiżanka natki włoskiej pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Por podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek. Smażyć przez 30 sekund. Dodać warzywa. Wymieszać. Dołożyć jęczmień i zioła. Wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 30 minut. Na koniec dodać makaron i ugotować go al dente. Przybrać natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Krem z buraków - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Ramen tonkotsu - japońska zupa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Zupa cebulowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.