Gieno Mientkiewicz

Chłodnik pikantny


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

Chłodnik pikantny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 litr naturalnego jogurtu

½ litra kwaśnej śmietany 18%

15 dag sera Lazur Błękitny

5 dag gotowanej wędzonej szynki

1 spory świeży ogórek

1 świeża czerwona papryka

2-3 ząbki czosnku

1 łyżka siekanego koperku

2 gotowane jaja

sól, pieprz

Przygotowanie:

Opalić paprykę, włożyć do papierowej torebki, aby zaparowała i obrać ze skórki, ogórka obrać, czosnek, koper – wszystko posiekać. Szynkę pokroić w pasemka. Jajko pokroić w ósemki.
Ser zmiksować ze śmietaną i jogurtem. Dodać wszystkie składniki, oprócz odrobiny do dekoracji i oprócz jaj. Doprawić. Ćwiartki jaj wykładać na chłodniku w talerzu.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kartoflanka z brukwią
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Hiszpańska zupa z kurczakiem i papryczkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Klasyczna zupa pomidorowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Pikantna zupa rybna z pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.