Gieno Mientkiewicz

Chłodnik pikantny


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

Chłodnik pikantny
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 litr naturalnego jogurtu

½ litra kwaśnej śmietany 18%

15 dag sera Lazur Błękitny

5 dag gotowanej wędzonej szynki

1 spory świeży ogórek

1 świeża czerwona papryka

2-3 ząbki czosnku

1 łyżka siekanego koperku

2 gotowane jaja

sól, pieprz

Przygotowanie:

Opalić paprykę, włożyć do papierowej torebki, aby zaparowała i obrać ze skórki, ogórka obrać, czosnek, koper – wszystko posiekać. Szynkę pokroić w pasemka. Jajko pokroić w ósemki.
Ser zmiksować ze śmietaną i jogurtem. Dodać wszystkie składniki, oprócz odrobiny do dekoracji i oprócz jaj. Doprawić. Ćwiartki jaj wykładać na chłodniku w talerzu.

powrót

Podobne przepisy

Zupa krem z soczewicy i ciecierzycy
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Barszcz wigilijny z uszkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie, Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rumpuć
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Fakes (grecka zupa z soczewicy)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Zupa grochowa „Kuroniówka”
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.