Tomasz Jakubiak

Chłodnik ogórkowy z migdałami i tatarem z pstrąga z bakaliami


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 4241

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Chłodnik:

2 kg świeżych gruntowych ogórków

2 limonki

5 łyżek płatków migdałowych

1/2 puszki mleka kokosowego

sól

kilka listków swieżej mięty

Tatar z pstrąga:

3-4 filety z pstrąga

2 limonki

2 łyżki oliwy z oliwek

4 suszone śliwki

łyżka suszonej żurawiny

3 suszone figi

 

Przygotowanie:

Ogórki obierz i usuń z nich gniazda nasienne. Warzywa posól i poczekaj, aż puszczą sok. Na patelni upraż migdały. Przestudzone migdały zmiksuj. Dodaj do nich ogórki, mleko kokosowe, sok z limonki, sól i miętę. Wszystkie składniki zmiksuj. Chłodnik wstaw do lodówki. Filety z pstrąga posiekaj. Dodaj do nich sok z limonki i oliwę z oliwek. Suszone owoce posiekaj i dodaj do zamarynowanej ryby. Chłodnik podawaj z tatarem z pstrąga. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Zupa czosnkowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Szczawiowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z groszku z miętą, żółtkiem i prażonym słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.