Chlebek naan

Przepis z programu W interesie mięsożercy (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Chlebek naan
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

mąka

woda

drożdże

sól

oliwa

czosnek

 

 

Przygotowanie:


Z mąki, wody i drożdży wyrób ciasto. Dodaj szczyptę soli. Ugnieć je, rozwałkuj, rozciągnij i ponaciskaj palcami. Dla lepszego smaku posmaruj placek oliwą z posiekanym czosnkiem. Połóż go na blasze i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 5-10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Focaccia z chilli i czosnkiem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chleb na zakwasie
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chleb ze słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bułeczki czosnkowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
Focaccia z rozmarynem i oliwkami
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chlebek kukurydziany z serem i dymką
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia kreolska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.