Jennifer  Paterson

Chleb faszerowany po myśliwsku


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Chleb faszerowany po myśliwsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki

1 pierwszorzędny rumsztyk rozmiaru bochenka chleba, grubości 4-5 cm

1 bochenek najlepszego chleba kanapkowego

sporo dużych polnych pieczarek

sól i świeżo mielony czarny pieprz



Przygotowanie

Odetnij przylepkę i usuń z wewnątrz chleba w sam raz tyle miąższu, by w to miejsce pomieścić stek i pieczarki. Zachowaj przylepkę. Obsmaż szybko stek z obu stron na mocno rozgrzanej patelni tak, by mięso pozostało wewnątrz krwiste. Zdejmij z ognia i bogato dopraw z obu stron przyprawami.

Włóż stek do wydrążonego bochenka. Przysmaż pieczarki na tej samej patelni i szczodrze obłóż zewsząd mięso. Zamknij koniec bochenka przylepką. Zawiń całość w dwa arkusze białej bibuły i owiń sznurkiem w zgrabną paczkę. Następnie zabezpiecz pakunek ponownie tym razem papierem pergaminowym i znów sznurkiem. Umieść pod deską obciążoną cegłą na 6 godz. Spożywaj sandwicz w postaci zgrabnie odkrojonych pajd.



© Jennifer Paterson i Clarisa Dickson Wright

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.