Iwona  Zasuwa

Chipsy z topinambura


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Chipsy z topinambura
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kilka sztuk korzenia topinambura

masło klarowane lub olej do pieczenia

Przygotowanie:

Topinambur dokładnie wyszoruj szczotką i za pomocą obieraczki do warzyw pokrój w milimetrowej grubości plasterki (grubość ma kluczowe znaczenie podczas pieczenia).
Następnie rozłóż plasterki na papierze do pieczenia posmarowanym tłuszczem tak, by nie stykały się ze sobą. Piecz w piekarniku w temperaturze 170°C przez ok. 8-10 minut.
Bądź czujny, bo chipsy bardzo łatwo spalić!

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.