Annabel  Langbein

Chipsy z kukurydzianych tortilli


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Chipsy z kukurydzianych tortilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

8 świeżych tortilli kukurydzianych

1 łyżka neutralnego w smaku oleju

1 łyżeczka soli w płatkach

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzej do 150°C. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia.
Posmaruj tortille olejem i posyp solą. Ułóż je na sobie i pokrój na 6 trójkątów. Ułóż je w pojedynczej warstwie na przygotowanych blachach. Piecz na złoto (około 30 minut). Ostudź przed przełożeniem do hermetycznego pojemnika.

Wskazówka:
Do soli można dodać meksykańską lub kajuńską mieszankę przyprawową.

powrót

Podobne przepisy

Dynia smażona w cieście
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni
Kotleciki z kaszy gryczanej
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Dynia przekładana cykorią
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Spatzle
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.