Chińska sałatka z azjatyckim dressingiem cytrusowym

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Chińska sałatka z azjatyckim dressingiem cytrusowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

½ poszatkowanej, czerwonej kapusty

110 g cienko pokrojonych strąków groszku cukrowego

1 duża marchew, obrana i starta

1 miarka kiełków fasoli mung

3 cienko pokrojone dymki

1 mały pęczek kolendry

120 ml oleju arachidowego

60 ml octu z wina ryżowego

nieco sosu sojowego

kilka kropli oleju sezamowego

1 czubata łyżka dżemu pomarańczowego

1 łyżeczka ostrego sosu

100 g chrupkiego makaronu chow mein

50 g smażonej cebuli



Przygotowanie:

Do dużej miski wrzuć kapustę, groszek, marchew, kiełki, dymkę i kolendrę.

W miseczce wymieszaj olej arachidowy, ocet, sos sojowy, olej sezamowy, dżem i ostry sos. Dressingiem polej sałatę i dobrze wymieszaj. Dodaj chrupki makaron i smażoną cebulę.



Michael Smith

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.