Chilli con carne

Chilli con carne
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 500 g mielonej średniotłustej wołowiny
  • 1 litr pulpy pomidorowej
  • 2 szklanki ugotowanej fasoli pinto
przyprawy:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebule i czosnek pokroić na grube kawałki. Wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem. Podsmażyć, ale bez przypalania, dodać wołowinę. Jak mięso zbrązowieje dodać pulpę pomidorową i gotować 30 min na małym ogniu. Przyprawić do smaku przyprawami, dodać fasolę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA