Piotr Przykaza

Chilli con carne


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska

Chilli con carne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 cebule

4 ząbki czosnku

500 g mielonej średniotłustej wołowiny

1 litr pulpy pomidorowej

2 szklanki ugotowanej fasoli pinto

 

przyprawy:

czosnek

pieprz

papryka (ostra lub łagodna według upodobania)

kmin rzymski

 

Przygotowanie:

Cebule i czosnek pokroić na grube kawałki. Wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem. Podsmażyć, ale bez przypalania, dodać wołowinę. Jak mięso zbrązowieje dodać pulpę pomidorową i gotować 30 min na małym ogniu. Przyprawić do smaku przyprawami, dodać fasolę.

powrót

Podobne przepisy

Filadelfijska kanapka ze stekiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Boczek z soczewicą
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jagnięcina z grilla w musztardzie i chili
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia argentyńska
Wieprzowina w musztardzie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Steki z peklowanej wieprzowiny z sosem pietruszkowym
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.