Chili z krabem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Chili z krabem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

podzielony na kawałki krab błotny

3 rozgniecione ząbki czosnku

ćwierć filiżanki oleju

pół filiżanki posiekanych szalotek

3 pokrojone chili

łyżka startego imbiru

3 łyżki kecap manis

3 łyżki sosu sojowego

łyżka sosu rybnego

filiżanka sosu pomidorowego

3 łyżki cukru

2 łyżki octu ryżowego

3 łyżki skrobi kukurydzianej rozprowadzonej w wodzie

filiżanka posiekanej natki kolendry

pół filiżanki posiekanej dymki

2 łyżki sosu hoi sin

pół filiżanki wody

 

 

Przygotowanie:


W dużym garnku albo woku rozgrzać olej i zeszklić szalotki. Dodać czosnek, imbir i chili. Wlać wszystkie płynne składniki i sosy. Gotować przez kilka minut mieszając co jakiś czas. Dołożyć kraba i gotować przez 8 - 10 minut. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęścić go skrobią. Przed podaniem posypać natką kolendry i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Małże gotowane w winie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Małże po marokańsku
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.