Malka Kafka

Charoset


Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna

odsłon: 13473

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 jabłko

5 dkg orzechów włoskich

5 dkg blanszowanych migdałów

5 dkg rodzynek

1 łyżka miodu

50 ml słodkiego wina czerwonego

łyżka soku z cytryny

 

Przygotowanie:

Posiekaj drobno orzechy i migdały, zetrzyj obrane jabłka na grubej tarce i skrop cytryną, żeby nie ściemniały. Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw do lodówki na godzinę.

powrót

Podobne przepisy

Smażone banany z sosem z kasztanów jadalnych
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Alkohole (odc.34)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Creme patissiere z owocami i cynamonem podany z sękaczem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Suflet czekoladowy
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Pudding bananowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

#mqdyFFVJUmiwNfyz

09.12.2011 12:50


CYTUJ

slhS0c , [url=http://onkmgmagmotz.com/]onkmgmagmotz[/url], http://pzstncpcwzpa.com/, http://gugtulushvnk.com/

#HWofUyXBO

05.12.2011 17:57


CYTUJ

jYoEyP <a href="http://taunnoftazpb.com/">taunnoftazpb</a>

#SbeGUfbLGpPrkk

04.12.2011 14:43


CYTUJ

YgpuuM , [url=http://vsrheajgkfeq.com/]vsrheajgkfeq[/url], http://lfdgvbyqquja.com/, http://aegmzgkuajly.com/

#bOUgUfYApNdKWKIK

03.12.2011 12:20


CYTUJ

This piece was a lifecjaket that saved me from drowning.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.