Malka Kafka

Charoset


Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna

odsłon: 13097

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 jabłko

5 dkg orzechów włoskich

5 dkg blanszowanych migdałów

5 dkg rodzynek

1 łyżka miodu

50 ml słodkiego wina czerwonego

łyżka soku z cytryny

 

Przygotowanie:

Posiekaj drobno orzechy i migdały, zetrzyj obrane jabłka na grubej tarce i skrop cytryną, żeby nie ściemniały. Wymieszaj wszystkie składniki i odstaw do lodówki na godzinę.

powrót

Podobne przepisy

Sorbet malinowy z winem gamey i babeczki z owocami oraz lukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Nugat orzechowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia francuska
Waniliowy pudding z sosem truskawkowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
„Risotto” waniliowe z bananami i sosem malinowym
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sorbet z miodu pitnego z sezamowymi ciasteczkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

skomentuj przepis

#mqdyFFVJUmiwNfyz

09.12.2011 12:50


CYTUJ

slhS0c , [url=http://onkmgmagmotz.com/]onkmgmagmotz[/url], http://pzstncpcwzpa.com/, http://gugtulushvnk.com/

#HWofUyXBO

05.12.2011 17:57


CYTUJ

jYoEyP <a href="http://taunnoftazpb.com/">taunnoftazpb</a>

#SbeGUfbLGpPrkk

04.12.2011 14:43


CYTUJ

YgpuuM , [url=http://vsrheajgkfeq.com/]vsrheajgkfeq[/url], http://lfdgvbyqquja.com/, http://aegmzgkuajly.com/

#bOUgUfYApNdKWKIK

03.12.2011 12:20


CYTUJ

This piece was a lifecjaket that saved me from drowning.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.