Chałwa z pistacjami i wodą różaną

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Chałwa z pistacjami i wodą różaną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 filiżanka prażonych ziaren sezamu

2 łyżki słodzika ze stewii

2 łyżki pistacji

1 łyżeczka wody różanej

2 łyżki rodzynek

2 łyżki miodu

nawoskowany papier



Przygotowanie:

Sezam utrzeć w moździerzu. Dodać słodzik i dokładnie wymieszać. Przełożyć sezam do blendera i dodać pozostałe składniki. Rozdrabniać, aż powstanie gęsta masa. Uformować wałeczek i owinąć woskowanym papierem.

Schłodzić przez godzinę w lodówce.

powrót

Podobne przepisy

(odc.10)gruszki zapiekane ze słodkim pieczywem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wytrawny deser z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU bez cukru (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Desery
Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Zimny mus kawa z mlekiem w filiżance
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.