Ceviche z krewetek

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska

Ceviche z krewetek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg dużych mrożonych krewetek

obgotowanych

½ filiżanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny

½ filiżanki świeżo wyciśniętego soku z limonki

1 filiżanka salsy

3 łyżki oliwy z oliwek

główka sałaty lodowej

chrupki kukurydziane (niekoniecznie)

 

 

Przygotowanie:


Usuń pancerzyki z krewetek i każdą krewetkę przekrój na pół. Wymieszaj salsę z sokami z cytryny i limonki, włóż krewetki do marynaty na mniej więcej godzinę. Drobno pokrój sałatę, rozłóż na niej „ugotowane” w soku krewetki i pokrop oliwą z oliwek. Udekoruj chrupkami kukurydzianymi, lub jakimikolwiek innymi chrupkami i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Przegrzebki w sosie winno-śmietanowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pierożki z krewetkami i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Pierogi i pierożki
(odc.17)zapiekane krewetki
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Briki krabowe, sałatka z kuskusem i salsa
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.