Ainsley Harriot

Cebulki pieczone na grillu na gałązkach rozmarynu


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

Cebulki pieczone na grillu na gałązkach rozmarynu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka gałązek rozmarynu

kilkanaście średniej wielkości cebulek

oliwa do posmarowania

cukier puder do posypania

 

 

Przygotowanie:


Z gałązek rozmarynu oberwać listki. Na powstałe patyczki nabijać cebulki, przekrojone wzdłuż na pół. Posmarować cebulki oliwą, ułożyć na niezbyt gorącym grillu i posypać cukrem pudrem. Piec kilka minut z każdej strony. Idealny dodatek do mięsa z grilla!

powrót

Podobne przepisy

Buraki marynowane po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Omlet japoński
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia japońska
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.