Ainsley Harriot

Cebulki pieczone na grillu na gałązkach rozmarynu


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska

Cebulki pieczone na grillu na gałązkach rozmarynu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kilka gałązek rozmarynu

kilkanaście średniej wielkości cebulek

oliwa do posmarowania

cukier puder do posypania

 

 

Przygotowanie:


Z gałązek rozmarynu oberwać listki. Na powstałe patyczki nabijać cebulki, przekrojone wzdłuż na pół. Posmarować cebulki oliwą, ułożyć na niezbyt gorącym grillu i posypać cukrem pudrem. Piec kilka minut z każdej strony. Idealny dodatek do mięsa z grilla!

powrót

Podobne przepisy

Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Huevos hamin, czyli jajka z sefardyjskiego czulentu
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Frywolne śliweczki
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Irlandzki colcannon
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.