Cebula w jogurcie

Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Cebula w jogurcie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kmin rzymski

pasta ze świeżego imbiru i czosnku

cebula

jogurt naturalny

chili

mielona kolendra i kurkuma

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju prażyć nasiona kminu, aż zaczną pękać. Dodać pastę z imbiru i czosnku. Dodać pokrojoną w plasterki cebulę, a następnie jogurt podgrzany wcześniej na wolnym ogniu z chili, mieloną kolendrą i kurkumą. Gotować, aż cebula zacznie się rozpadać, a sos zgęstnieje.

powrót

Podobne przepisy

Tortellini z borowikami
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Remulada selerowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Łąkowe ziółka z kozim serem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.