Paul Merret

Caussoulet


Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Caussoulet
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 łyżek tłuszczu wytopionego z kaczki

2 duże marchewki

pokrojone w kosteczkę

3 pomidory gronowe

drobno pokrojone

2 posiekane cebule

3 posiekane ząbki czosnku

4 kiełbaski z Tuluzy (można je zastąpić białą surową kiełbasą

mocno czosnkową)

8 kromek pokruszonego drobno białego chleba na zakwasie

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni Celsjusza. Na blaszce ułożyć kacze nóżki, piec przez 1 ½ godziny.

powrót

Podobne przepisy

Kurczę w białym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gyutataki
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Kurczak pieczony z chorizo
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.