Paul Merret

Caussoulet


Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Caussoulet
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 łyżek tłuszczu wytopionego z kaczki

2 duże marchewki

pokrojone w kosteczkę

3 pomidory gronowe

drobno pokrojone

2 posiekane cebule

3 posiekane ząbki czosnku

4 kiełbaski z Tuluzy (można je zastąpić białą surową kiełbasą

mocno czosnkową)

8 kromek pokruszonego drobno białego chleba na zakwasie

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni Celsjusza. Na blaszce ułożyć kacze nóżki, piec przez 1 ½ godziny.

powrót

Podobne przepisy

Kacze piersi
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Perska gicz jagnięca
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia arabska
(odc.017) gulasz z kurczaka z pieczarkami
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotewka i zupa z dna plecaka
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.