Paul Merret

Caussoulet


Przepis z programu Czego nie wiecie o... (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Caussoulet
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 łyżek tłuszczu wytopionego z kaczki

2 duże marchewki

pokrojone w kosteczkę

3 pomidory gronowe

drobno pokrojone

2 posiekane cebule

3 posiekane ząbki czosnku

4 kiełbaski z Tuluzy (można je zastąpić białą surową kiełbasą

mocno czosnkową)

8 kromek pokruszonego drobno białego chleba na zakwasie

 

 

Przygotowanie:


Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni Celsjusza. Na blaszce ułożyć kacze nóżki, piec przez 1 ½ godziny.

powrót

Podobne przepisy

Jajo dinozaura
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina po burgundzku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chili z mięsa mielonego i fasoli
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Skrzydełka z kurczaka cytrynowo-miodowe
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Omlet z kimchi i kurczakiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Placki i placuszki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.