Maryla Musidłowska

Carpaccio z oscypka na rukoli z sosem żurawinowym


Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 8326

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g rukoli

100 g oscypka

4 łyżki żurawiny do mięs

4 łyżki oliwy czosnkowo-paprykowej

1,5 łyżki octu balsamicznego

2 łyżki czerwonego Martini

łyżeczka czerwonego lub zielonego pieprzu z zalewy

1 gałązka rozmarynu

szczypta soli

 

Przygotowanie:

Umyj i osusz rukolę. Ułóż ją na płaskim talerzu. Oscypek pokrój na mandolinie na bardzo cieniutkie plasterki. Rozłóż je na rukoli. Wymieszaj żurawinę z oliwą, octem i Martini. Posól do smaku, pamiętając o tym, że oscypek jest bardzo słony. Polej ser sosem, posyp pieprzem z zalewy i igiełkami rozmarynu.

powrót

Podobne przepisy

Warzywna zupa z Genui
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Pasta a la Norma
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Paratha z ostrym ziemniaczanym farszem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.