Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn

Carpaccio z buraków
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zawiń buraki w folię aluminiową i upiecz w piekarniku.
Ostudź buraki w zimnej wodzie, obierz ze skóry i pokrój w plastry.
Obierz jabłko ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry. Oscypek pokrój w plastry.
Na patelni upraż pestki dyni. Na talerzu ułóż kolejno plaster jabłka, buraki, oscypek. Całość posyp pestkami dyni. Dodaj garść rukoli, polej oliwą i dopraw solą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA