Vienio

Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn


Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

odsłon: 1221

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 buraków

2 jabłka

100 g pestek dyni

oscypek

garść rukoli

łyżka oliwy

szczypta soli

Przygotowanie:

Zawiń buraki w folię aluminiową i upiecz w piekarniku.
Ostudź buraki w zimnej wodzie, obierz ze skóry i pokrój w plastry.
Obierz jabłko ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry. Oscypek pokrój w plastry.
Na patelni upraż pestki dyni. Na talerzu ułóż kolejno plaster jabłka, buraki, oscypek. Całość posyp pestkami dyni. Dodaj garść rukoli, polej oliwą i dopraw solą.

powrót

Podobne przepisy

Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet z szynką i serem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Pudding chlebowy z mazowiecką nutą
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Oscypek z ziemniakami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Slow food (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Omlet z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.