Vienio

Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn


Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

odsłon: 1520

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 buraków

2 jabłka

100 g pestek dyni

oscypek

garść rukoli

łyżka oliwy

szczypta soli

Przygotowanie:

Zawiń buraki w folię aluminiową i upiecz w piekarniku.
Ostudź buraki w zimnej wodzie, obierz ze skóry i pokrój w plastry.
Obierz jabłko ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry. Oscypek pokrój w plastry.
Na patelni upraż pestki dyni. Na talerzu ułóż kolejno plaster jabłka, buraki, oscypek. Całość posyp pestkami dyni. Dodaj garść rukoli, polej oliwą i dopraw solą.

powrót

Podobne przepisy

Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kanapka z bakłażanem i jajkiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Gryczane bliny ze śledziem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Potrawy wigilijne, Śledzie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.