Vienio

Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn


Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

odsłon: 1440

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 buraków

2 jabłka

100 g pestek dyni

oscypek

garść rukoli

łyżka oliwy

szczypta soli

Przygotowanie:

Zawiń buraki w folię aluminiową i upiecz w piekarniku.
Ostudź buraki w zimnej wodzie, obierz ze skóry i pokrój w plastry.
Obierz jabłko ze skóry, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry. Oscypek pokrój w plastry.
Na patelni upraż pestki dyni. Na talerzu ułóż kolejno plaster jabłka, buraki, oscypek. Całość posyp pestkami dyni. Dodaj garść rukoli, polej oliwą i dopraw solą.

powrót

Podobne przepisy

Naturalne zielone smoothies
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
Chrupiące krakersy z kremem „burratina”
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczona papryka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Bagietki z masłem czosnkowo-ziołowym i serem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Sałatka z ogórków na słodko
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.