Carottes vichy

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Carottes vichy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

900 g marchewki

4 łyżki masła

1 – 2 łyżeczki cukru

sól

soda oczyszczona

garść posiekanej natki pietruszki



Przygotowanie:

Pokroić marchewkę w talarki. Wrzucić na patelnię z masłem, solą, cukrem, sodą i miarką wody. Przesmażać, mieszając od czasu do czasu, aż marchewka zmięknie, a płyn odparuje do postaci glazury. Posypać pietruszką.



UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.