Tomasz Deker

Cantuccini


Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

odsłon: 460

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

(na 20-30 sztuk)

300 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

170 g cukru

3 średnie jajka

1 żółtko

100 g grubo siekanych migdałów

50 g mączki migdałowej

Przygotowanie:

Mąkę, mączkę migdałową i proszek do pieczenia przesiej.
Jajka z żółtkami i cukrem delikatnie wymieszaj, dodaj sypkie składniki, wyrób ciasto. Dodaj migdały.
Z ciasta uformuj dwa wałki i ułóż je na blaszce oprószonej mąką.
Piecz w temp. 175 stopni C około 25 min, aż staną się złotobrązowe.
Po wystudzeniu pokrój je na skośne kromki o grubosci ok. 12 mm. Ułóż je na płasko na blaszce i podpiecz w piekarniku, aż będą chrupiace. Odwracaj podczas podpiekania.

powrót

Podobne przepisy

Omlet grzybek z ekspresowym dżemem z miękkich owoców
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ziemniaki puree
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Włoski, faszerowany bakłażan
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Grazia61

postów: 3

05.06.2017 21:47

CYTUJ

Boskie ciastka.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.