Tomasz Jakubiak

Burrito z jajecznicą i wołowiną tex mex


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Burrito z jajecznicą i wołowiną tex mex
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 3
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

2 czerwone cebule

0,5 kg zmielonej wołowiny

łyżeczka kolendry

łyżeczka kminu rzymskiego

łyżeczka papryki wędzonej

łyżeczka papryki słodkiej

szczypta soli

szczypta pieprzu

szczypta cynamonu

pomidor

papryka jalapeno

sałata

20 dkg sera cheddar

3 jajka

opakowanie placków tortilli

2 gałązki kolendry

Przygotowanie:

Jedną cebulę pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię razem z mięsem. Smaż na suchej patelni.
Kolendrę, kmin, paprykę wędzoną, paprykę słodką, sól, pieprz i cynamon utrzyj w moździerzu i dodaj do mięsa.
Przygotuj warzywa do burrito. Pomidora, cebulę i paprykę jalapeno pokrój w kostkę.
Sałatę pokrój w drobne paski.
Ser żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Z patelni ściągnij usmażoną wołowinę i usmaż jajecznicę.
Na placek tortilli nałóż ser, ciepłe mięso, jajecznicę, cebulę, pomidora, sałatę oraz jalapeno. Następnie dodaj kolendrę, zawiń placek i zgrilluj na patelni. Smacznego!

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.